Revistes i diaris:
Entrevista a Juan Carlos Ortega humorista a la Cadena Ser i presentador de la Mitad invisible de TV2, pel llibre "el universo para Ulises".
Entrevista a Josep Maria Espinàs escriptor de contes, novel·les, viatges a peu i articulista del Periódico.
Entrevista a Xavier Bosch (crador de l'APM i el Gran Dictat de TV3), per la seva tercera novel·la "Eufòria".
"A Internet preval el que impacta per damunt del que importa".
Entrevista al Gaspar Hernàndez (l'ofici de viure, Catalunya Ràdio), per la seva segona novel·la "La Terapeuta".
"La vida ens convida ser-ne protagonistes"
Entrevista a Txarango pel seu darrer disc "Som Riu".
"Somiar és el primer pas per poder viure allò que vols"
Entrevista a la Montserrat Carulla, que un cop acabada la gira de "La Iaia", deixarà els escenaris:
"No ens compraran amb un plat de llentilles"
Entrevista a Lax'n'busto, al Jaume Piñol, bateria que durant 28 anys ha portat el tempo del grup vendrellenc.
"Busquem l'essència de quan començàvem".
Entrevista al Quim Morales (director i locutor de la Segona Hora, Rac1 i columnista al diari Ara) pel seu primer llibre: "Com ser un bon català?"
"El paradís impossible dels catalans"
Entrevista al Joan Dausà pel disc "On seràs demà?".
"Quan componc vaig a la capa zero, sense disfressa ni màscara"
|
Entrevista a Sidonie i al Carles Rodríguez pel disc "Sierra y Canadá" i pel llibre fotogràfic "Un día más en la vida".
"Som capaços de pagar qualsevol pereu a favor de la coherència"
Entrevista a la Marina Rossell i crònica del seu concert al Camallera, on juntament amb el Xavi Lloses, hi va presentar el disc "Marina canta Moustaki vol.2".
"Tot és possible, tot és permès"
Entrevista al Pau Riba pel llibre "Sa meu mare" (Ara Llibres).
"La democràcia hauria de fer-se amb un referèndum continu"
©Víctor Parreño |
Entrevista a la Gemma Lienas pel llibre "El rastre brillant del cargol"
"No pot ser que els creadors no cobrem res"
|
Entrevista a Toni Xuclà (músic i productor reconegut pel premi Enderrock) per la producció del disc en homenatge al Salvador Espriu "Amb música ho escoltaries potser millor" i pel seu proper treball: "Una terra sense mapa".
"Per mi la música és una terra sense mapa"
El Canet Rock, llibertat de sol a sol, crònica de la tornada del Canet Rock.
Cap Roig, la màgia de la Costa Brava, crònica del concert dels Pets i de la Iaia al Festival de Cap Roig.
©Víctor Parreño |
Ara Malikian, l'incomformista simfònic, crònica del concert del violinista libanès amb l'Orquestra Simfònica del Vallès al Festival Porta Ferrada.
©Víctor Parreño |
Granada, intensitat i tendresa, crítica del nou disc de la Sílvia Pérez Cruz i del Raül Fernández Miró (Universal Music Group).
©Antonie Passerat |
Els 25 anys de l'Albert Pla, crònica de la celebració del quart de segle del cantautor sabadellenc a l'Acústica de Figueres. Amb col·laboracions del Pau Riba, Quimi Portet, Estopa, Tomasito, PinkerTones, Sílvia Pérez Cruz i Refree, Pascal Comelade, Maria Rodés, El Canijo de Jérez i Gerard Quintana.
Insinuacions d'un nou viatge, crònica de la presentació del disc Insinuacions, de l'Èric Vinaixa a la sala Luz de Gas.
|
Insinuacions d'un nou viatge, crònica de la presentació del disc Insinuacions, de l'Èric Vinaixa a la sala Luz de Gas.
©Joaquin Ismael |
- Al Qué Leer, la revista de llibres amb més lectors a Espanya. Escrivint una crònica de 4 pàgines sobre l'experiència de tocar el violí i el cajon als carrers de Galway i Dublín.
La sensualidad del soul, crónica del concierto de Aloe Blacc y IzahBlue al Palau de la Música Catalana, como acto de cloenda del Festival Mas i Mas.
|
- A l'Eixdiari, diari independent del Garraf, de l'Alt i del Baix Penedès, a la secció d'opinió hi trobareu el blog: contes per despertar. Són petits contes gravats a Ràdio Vendrell i vestits amb cançons nascudes al territori català.
- A la revista Surtdecasa, estesa a la província de Tarragona, hi escric mensualment un article d'opinió referent a la música que fa bategar el Penedès. El blog es titula: Ballant amb el Penedès:
- Al portal nacional de música en català totmusicat
- Articles d'opinió al blog personal la llum és viva
- Curs d'introducció a la narrativa a l'Ateneu Barcelonès.
- Guardonada al concurs de relats de Sant Jordi de Valls amb l'escrit: del dia a la nit, al concurs nacional de relats de voluntariat amb més enllà del mur el 2011 i amb un somriure guanyarem el món el 2012, i al concurs de microrelats relacionats amb el vi, impulsat per la biblioteca Terra Baixa del Vendrell, presentant: Fugaç (2013).
Enric Barbat, sisè Jutge |
Jordi Pujol i Josep Maldonado |
Xavier Elies, setè Jutge |
Sens dubte, aquest va ser el treball escolar del que més he après. Comptava amb un cert marge de llibertat, per tant podia atribuir-li una personalitat i sobretot, gaudir-lo i experimentar-lo a la meva manera. Movent-me per Catalunya, entrevistant gairebé a la meitat dels Jutges (contactant amb el Joan Manel Serrat, la Guillermina Mota, l'Enric Barbat, el Xavier Elies, el Rafael Subirachs, la Mª del Carme Girau o la Mª Amèlia Pedrerol); al qui aleshores els hi feia de manàger i que a mi em va fer de tutor: el Josep Porter (germà del fundador i membre Miquel Porter); al Salvador Escamilla (periodista musical i propomotor principal de la Nova Cançó), així com al periodista Jordi Garcia Soler. Per contextualitzar l'època també vaig comptar amb la participació de l'expresident de Catalunya Jordi Pujol i del Lluís Pibernat, aleshores Conseller d'Educació. Amb moltes altres col·laboracions, com els Lax'n'busto, em vaig apropar a un context que, havent nascut l'any 90, en un principi se'm feia molt llunyà.
El vaig viure com si fos una més entre aquella colla de músics que anaven de poble en poble, clandestinament, per traduir l'esperança de llibertat en cançons que es llegien entre línies i que van aconseguir que el seu llegat, la seva força, el seu compromís social i cultural tinguessin una continuació que arribaria fins al dia d'avui.
Martí Llaurador, desè Jutge |
No hay comentarios:
Publicar un comentario